Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ WARRIOR FITNESS T.S.

“Οι εντυπώσεις απο την πρώτη επαφή με το Warrior Fitness Training System είναι μόνο θετικές. Ταιριάζει στην καθημερινότητα τόσο ένος ανθρώ...

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

GRAPPLER Vs STRIKER - Ποιός υπερισχύει;;


GRAPPLER Vs STRIKER



Ένα θέμα που μάστιζε πάντα αυτούς που ασχολούνται με τις μαχητικές τέχνες, είναι το θέμα μας… Grappler or Striker;;;
Αλήθεια πόσες φορές αναρωτιόμαστε τι θα γίνει αν εκεί έξω στον δρόμο πέσω πάνω σε έναν παλαιστή που μόλις με πιάσει θα έχω οδυνηρό τέλος;
Ή μήπως αν πέσω σε κάποιον πυγμάχο και δεχτώ ένα κροσέ στο σαγόνι μου; Που θα ξυπνήσω άραγε;




Αυτό πάντα προβλημάτιζε τον κόσμο που ασχολούνταν με τα μαχητικά αθλήματα. Οι κατηγορίες είναι δύο, τα στυλ που ασχολούνται κυρίως με τα κτυπήματα όπως:
Πυγμαχία – Κικ Μπόξινγκ – Τάι Μπόχινγκ – Καράτε κτλ και η άλλη κατηγορία που ασχολείται με πάλη και λαβές όπως η κλασική πάλη, το Τζούντο, το βραζιλιάνικο ζιου ζίτσου κτλ


Ότι συνδυασμό φέρεις αντιμέτωπο από τις παραπάνω κατηγορίες το αποτέλεσμα δε γνωρίζει κανείς ποιο θα είναι. Ειδικά αν κάτι τέτοιο συμβεί στον δρόμο.
Και τα δύο στρατόπεδα έχουν τις δικές τους απόψεις για το ποιο ύφος ταιριάζει καλύτερα είτε πρόκειται για τον δρόμο και αυτοάμυνα, είτε για αγώνες ΜΜΑ, είτε απλά για ενασχόληση!

Για τον περισσότερο κόσμο οι συζητήσεις μεταξύ αυτού του θέματος και διλήμματος, εστιάζουν περισσότερο στους αγώνες ΜΜΑ. Η ιστορία έδειξε σε αυτό το κομμάτι, μέχρι στιγμής ότι έχουν ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτοί που είναι κυρίως παλαιστικοί και γνωρίζουν καλά το έδαφος, όπως οι αθλητές της πάλης και του βραζιλιάνικου ζιου ζιτσου.
Στον δρόμο όμως δε μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο. Στον δρόμο τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα στυλ που στηρίζονται περισσότερο στα κτυπήματα είναι αυτά που θα λήξουν την μάχη.
 

Μη ξεχνάμε βέβαια ότι για αγώνες ΜΜΑ, κάποιος αθλητής είναι καλά προετοιμασμένος και στα δύο μέρη του ιδιαίτερου αυτού αθλήματος. Έτσι οι παλαιστές μέσα στο κλουβί γνωρίζουν πώς να αποφύγουν ή μπλοκάρουν ένα κτύπημα του αντιπάλου τους, έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και η τακτική τους εστιάζει στο να τους πάνε στο έδαφος και να τους τελειώσουν εκεί. Αντίστοιχα οι αθλητές που κυριαρχούν στο striking, είναι προετοιμασμένοι να μην πάνε στο έδαφος να αποφεύγουν τα shootings και τα clinch των παλαιστών και η τακτική τους εστιάζει στο να μην πάνε στο έδαφος και να δίνουν συνεχώς κτυπήματα.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας που εμπλέκεται σε ποσοστό 50% θα έλεγα σε αγώνες ΜΜΑ, είναι η φυσική κατάσταση και οι αθλητικές ικανότητες.
Γενικά ένας αγώνας ΜΜΑ, δεν παύει να είναι ένα άθλημα με κανονισμούς, ασφαλή αγωνιστικό χώρο, διαιτητή, γιατρό κτλ. Δίνει την δυνατότητα στον αθλητή να γνωρίζει τον αντίπαλο του και να προετοιμαστεί ανάλογα. Αλλά σίγουρα είναι ότι πιο ρεαλιστικό σε άθλημα και με τεράστια αξία για αυτοάμυνα!


Αντιμετωπίζοντας μια πάλη στο δρόμο θα προτιμούσατε να εκπαιδεύεστε στο BJJ ή στο Καράτε; Πυγμαχία ή πάλη; Το πρόβλημα με την αντιπαράθεση εναντίον αντιπάλων σε μια μάχη δρόμου είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι αντιτίθεσαι. Ίσως να είναι μια δεκαετής μαύρη ζώνη στο Karate και μπαίνετε σε μια πάλη με έναν άντρα που είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής σε κάποια μαχητική τέχνη. Αυτό αντανακλά και ισχύει για όλες τις πολεμικές τέχνες σε όλες τις καταστάσεις αυτοάμυνας.


Η καλύτερη λύση για τις περισσότερες περιπτώσεις αυτοάμυνας στον δρόμο, είναι να αποφύγετε την μάχη, αν είναι δυνατό. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε σίγουρα η αποφασιστικότητα είναι το καλύτερο όπλο σας. Ότι κι αν γνωρίζετε πρέπει να γίνει αποφασιστικά και με μυαλό! Στον δρόμο οι άνθρωποι δεν μάχονται με τους ενοποιημένους κανόνες του ΜΜΑ ή οποιουδήποτε συνόλου κανόνων. Σίγουρα δε θέλετε να καταλήξετε στο έδαφος με έναν άγνωστο, όπου δεν ξέρετε και τι κουβαλάει πάνω του και πόσοι θα τρέξουν να τον υποστηρίξουν!
 
Η καλύτερη επιλογή στον δρόμο είναι τα κτυπήματα, εκτός από περιπτώσεις που μιλάμε για επαγγελματίες ασφάλειας, όπου πρέπει να κάνουν άλλους χειρισμούς εφαρμογής του νόμου και αυτό βέβαια προϋποθέτει γνώσεις ζιου ζιτσου και λαβές σύλληψης.

Το σίγουρο είναι ένα: Όποιος κι αν είναι ο σκοπός σας, αυτοάμυνα, αγώνες ΜΜΑ, απλά ενασχόληση, καλό είναι να εξασκείστε και στις δύο προοπτικές! Φυσικά όποιος ακολουθεί μία τέχνη με αφοσίωση για χρόνια, είναι σε θέση να προστατεύσει ικανοποιητικά τον εαυτό του και στον δρόμο! Όλες οι μαχητικές τέχνες δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που έλαβαν μέρος σε μάχες, άρα δε μπορούμε να αποκλείσουμε ή να αμφισβητήσουμε την αποτελεσματικότητα καμίας τέχνης.


Στο σεμινάριο που έρχεται, ο εισηγητής Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος, με μεγάλη εμπειρία και στα δύο είδη, καθώς και στην Αυτοάμυνα – Αυτοπροστασία και για επαγγελματίες, θα προσπαθήσει να περάσει στους συμμετέχοντες τα εξής:
1.      Τις αρχές που χαρακτηρίζουν τα 2 στυλ
2.      Τις άμυνες και αποφυγές για επιθέσεις από strikers, κυρίως με παλαιστικούς τρόπους
3.      Τις άμυνες και αποφυγές για επιθέσεις από grapplers, κυρίως με κτυπήματα.
4.      Ποιες βασικές τακτικές grappling / wrestling, πρέπει να γνωρίζει ένας Striker για να αντιμετωπίσει έναν grappler.
5.      Ποιες βασικές τακτικές striking πρέπει να γνωρίζει ένας grappler για να αντιμετωπίσει έναν striker
6.      Πως αναγνωρίζουμε από πριν, εάν κάποιος είναι περισσότερο striker ή grappler – γλώσσα του σώματος.
7.      Drills για προπόνηση και για τους δύο ρόλους.



- Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος - 

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου, από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτών Μαχητικών Ικανοτήτων «Γιάννης Βασιλειάδης» - ΠΕΝΕΜΙ.
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 3 ώρες
Τόπος διεξαγωγής: Α.Σ. ΠΥΓΜΗ – Ν.Ιωνία – Λεωφ. Βυζαντίου 121
Ημερομηνία: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα: 17:30 – 20:00
Κόστος: 20 ευρώ ανα άτομο – πληροφορίες : 6947 912702









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου