Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ WARRIOR FITNESS T.S.

“Οι εντυπώσεις απο την πρώτη επαφή με το Warrior Fitness Training System είναι μόνο θετικές. Ταιριάζει στην καθημερινότητα τόσο ένος ανθρώ...

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Πως να χάσουμε τα κιλά που πήραμε στις γιορτές

Πώς να χάσετε τα κιλά που πήρατε στις γιορτές

Γιορτές Χριστουγέννων και μέσα σε όλα τα καλά που έχουν, υπάρχει κι ένα κακό. Παχαίνουμε!
Ξεχνάμε τις σωστές διατροφικές συνήθειες, που έχουμε καλλιεργήσει τον τελευταίο καιρό και δυστυχώς φεύγοντας οι γιορτές, μας μένουν 3-5 κιλά μαζί με μπόλικες τοξίνες και ανεβασμένη χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, ουρικό οξύ κτλ…
Φυσικά κάποιος ο οποίος δεν παρασύρεται από τα ωραία τραπέζια με τα θεσπέσια σε γεύση γιορτινά γεύματα και γλυκίσματα, θα μπορεί κάλλιστα να διατηρηθεί ή και ακόμα να γίνει καλύτερος καθώς θα εκμεταλλευτεί τις διακοπές και θα κάνει και πιο έντονη προπόνηση, αφού έχει περισσότερο χρόνο. Αλλά αυτό το άρθρο, δεν απευθύνεται σε αυτούς τους ελάχιστους «παράξενους» τύπους…


Για να μην χρειαστεί ολόκληρος μήνας ή και 2 μήνες για να χάσουμε τα κιλά των διακοπών, αλλά και να επανέλθουμε στις σωστές μας συνήθειες, θα παραθέσω ένα δυναμικό πρόγραμμα μίας εβδομάδας, κατά την οποία θα «ξυπνήσουμε» σώμα, οργανισμό και πάνω απ όλα το μυαλό!
Έτσι όπως απότομα μπήκατε στην κακή διατροφή των γιορτών με άφθονο και καθημερινό κρέας, γλυκά, άμυλο και φυσικά αλκοόλ, έτσι απότομα πρέπει να κάνουμε μια τονωτική ένεση στον μυ που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας, ώστε να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα και το επείγον της κατάστασης, ώστε να λάβουμε σοβαρά το πρόγραμμα αποτοξίνωσης και επανένταξης στις σωστές συνήθειες.


Προτείνω λοιπόν, την ημέρα των φώτων, σαν εφαλτήρια ημέρα για να υλοποιήσουμε την εβδομάδα που χρειαζόμαστε.
Τα Θεοφάνεια ή Επιφάνεια ή γιορτή των Φώτων, είναι μια σπουδαία γιορτή της Ορθοδοξίας καθώς όπως λέει και το απολυτίκιο της εορτής, ήρθε ο Χριστός να φωτίσει τον κόσμο, μπολιάζοντας τον και πνευματικά δια του βαπτίσματος και του Χρίσματος.

Το «κλειδί» για να επανέλθουμε από τις «ασωτίες» των εορτών, είναι η δοκιμασία που πρέπει να υποβάλουμε τον εαυτό μας η οποία έχει σαφώς συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της ημέρας, αλλά και ουσιαστικό για το μυαλό μας μέσω της δοκιμασίας του σώματος!

Βουτιά στην θάλασσα!
Στις 6 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο (2018), μόλις ξυπνήσετε και χωρίς καθόλου τροφή, πάμε μια βόλτα στην κοντινότερη παραλία (εκτός αυτών που μολύνθηκαν πρόσφατα στην Αττική) και κάνουμε συμβολικά μια βουτιά στην θάλασσα!
Αυτό θα μας κάνει να πάρουμε στα σοβαρά την επανένταξη μας και να ακολουθήσουμε το προτεινόμενο πρόγραμμα, αυτού του άρθρου. Τα οφέλη βέβαια, για όσους είναι θρησκευόμενοι, είναι και πνευματικά καθώς την ημέρα αυτή αγιάζονται τα ύδατα σε όλη την επικράτεια, με το χαρακτηριστικό «βούτηγμα» του σταυρού στα νερά και τους πιστούς να πέφτουν στη θάλασσα, στις λίμνες και τα ποτάμια για να τον πιάσουν!
Εξαίρεση σε αυτό το εγχείρημα αποτελούν τα άτομα τα οποία πάσχουν από καρδιακά νοσήματα.



Διατροφικό πρόγραμμα
Την ημέρα των Θεοφανείων και εφ όσον μας το επιτρέπουν οι κοινωνικές μας υποχρεώσεις καλό είναι να περάσουμε όλη την ημέρα μόνο με φρούτα. Εάν αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει, τότε απλά μετριάστε την ποσότητα της τροφής που θα λάβετε, αρκετά.
Είναι σημαντικό οι επόμενες 2 ημέρες να είναι μόνο με φρούτα και ωμά λαχανικά (σαλάτα). Καθόλου ζωικά προϊόντα, καθόλου μαγειρευτές τροφές.
Στις σαλάτες μην χρησιμοποιείτε καθόλου ντρέσινγκ, παρά μονάχα λίγο ελαιόλαδο και άφθονο λεμόνι και για όσους θέλουν κάτι παραπάνω, μια κουταλιά του γλυκού μέλι.  Εννοείται ότι στις σαλάτες και γενικά στα λαχανικά δεν βάζουμε ποτέ αλάτι!
Μετά τις πρώτες 2 ημέρες όσοι καταφέρετε να κάνετε για μία ολόκληρη ημέρα νηστεία, θα είναι ιδανικό! Καθόλου τροφή, μόνο νερό.
Εάν το κάνετε αυτό, την 4η ημέρα θα ξυπνήσετε και θα βλέπετε την διαφορά στο σώμα σας ξεκάθαρα, πιθανός να έχετε χάσει όλα τα κιλά που πήρατε και θα είστε γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για εργασία, σωματική ή πνευματική καλύτερα από ποτέ! Την 4η μέρα λοιπόν θα διαπιστώσετε ότι σας έχει φύγει και η μεγάλη διάθεση για ζωικές και βαριές τροφές. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε το ένστικτό σας και φάτε πάλι μόνο χυμούς φρούτων, φρούτα και λαχανικά ωμά ή και ολίγα βραστά.
5η και 6η ημέρα μπορείτε να προσθέσετε στην διατροφή σας ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες). Προσπαθήστε να μην λάβετε καθόλου ζωική τροφή ή εάν δεν μπορείτε, αρκεστείτε στο γιαούρτι (πρόβειο ελληνικό).
Την 7η ημέρα, μπορείτε να μπείτε στις καθημερινές υγιεινές διατροφικές σας συνήθειες.

Πρόγραμμα γυμναστικής
Η γυμναστική σε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης αποτελεί διακριτό ρόλο καθώς βοηθάει ίσως με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, να αποβάλλει ο οργανισμός τις τοξίνες.
Πολλοί θα αναρωτηθείτε «μα γίνετε όταν κάνω νηστεία να γυμνάζομαι ταυτόχρονα; Πως θα έχω ενέργεια;». Αυτό αποτελεί έναν τεράστιο μύθο, καθώς ο υπερσιτισμός δεν μας δίνει ενέργεια, αλλά αντίθετα μας κλέβει ενέργεια από τον οργανισμό, καθώς όλα τα εσωτερικά όργανα εργάζονται μανιωδώς να ζυμώσουν και εν τέλει να αποβάλλουν όλη τη σαβούρα που προμηθεύουμε!  
Αντιθέτως, όταν η διατροφή μας είναι λιτή και αυτή που πρέπει και πλούσια σε βιταμίνες και οργανικές ζωντανές τροφές, ο οργανισμός δεν ταλαιπωρείτε και μπορεί να απορροφά όλες τις θρεπτικές ουσίες. Το αίμα κυκλοφορεί όπως πρέπει, οι αρθρώσεις «λύνονται» και οι φλεγμονές υποχωρούν και μαζί τους και οι πόνοι και η αίσθηση κούρασης που έχουν οι περισσότεροι οι οποίοι δεν ακολουθούν τους κανόνες της φυσικής υγιεινής διατροφής και άσκησης (warrior-fitness.blogspot.gr)
Την ημέρα της βουτιάς μας καλό είναι να κάνουμε ένα δυνατό τύπου αθλητικό μασάζ
Τις επόμενες ημέρες προτείνω καθημερινό χαλαρό τρέξιμο (2-5χλμ) ανάλογα με το επίπεδο του καθενός ή γρήγορο περπάτημα για άτομα που έχουν ξεχάσει πώς να τρέχουν. Και εννοείται ότι το τρέξιμο ή το περπάτημα το κάνουμε στην φύση και όχι σε κάποιον διάδρομο γυμναστηρίου.
Από εκεί και πέρα και για όσους δεν είναι φίλοι του κλασικού γυμναστηρίου, ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και σωστής λειτουργίας όλων των μυών, είναι το εξής, με κυκλική μορφή:

1.      Καθίσματα με το σωματικό μας βάρος
2.      Κάμψεις
3.      Κοιλιακοί
4.      Γέφυρες
5.      Καλλισθενική άσκηση (Burpees)

 






Κάθε άσκηση εκτελείτε διαδοχικά με 15 – 20 δευτερόλεπτα διάλειμμα
Στο τέλος των ασκήσεων (κύκλος) ξεκούραση 1-2 λεπτά και επαναλαμβάνουμε έως τους 4 κύκλους. Οι επαναλήψεις είναι προσωπικό θέμα ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Προτείνω να κάνετε σε κάθε σετ το 70% των επαναλήψεων που μπορείτε. (π.χ. εάν μπορείτε να κάνετε συνολικά 10 κάμψεις κάντε σε κάθε κύκλο 7).  
Ή απλά εκτελούμε τις ασκήσεις για 20'' με 20'' διάλειμμα, χωρίς συγκεκριμένες επαναλήψεις, εκτελώντας όσες μπορούμε. 

Τα ιδανικά προγράμματα γυμναστικής είναι αυτά που περιέχονται στο σύστημα γυμναστικής Warrior Fitness, με ή χωρίς εξοπλισμό και ειδικά τα προγράμματα “Metabolic”, τα οποία θα τα βρείτε σε εξουσιοδοτημένες σχολές μαχητικών τεχνών – γυμναστήρια, του Ελληνικού δικτύου Ζου Ζίτσου, όπου οι εκπαιδευτές έχουν περάσει το σχετικό σχολείο Warrior Fitness training system Certificate!




Κάθε μέρα αυξάνουμε κατά 2 τις επαναλήψεις στο πιο πάνω πρόγραμμα και τις 2 τελευταίες ημέρες ανεβάζουμε και τους κύκλους προσθέτοντας άλλον έναν την ημέρα.

Καλή επιτυχία!

-          Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος –

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου