Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ WARRIOR FITNESS T.S.

“Οι εντυπώσεις απο την πρώτη επαφή με το Warrior Fitness Training System είναι μόνο θετικές. Ταιριάζει στην καθημερινότητα τόσο ένος ανθρώ...

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

8 κλινικά αποδεδειγμένοι τρόποι, για να χάσετε λίπος από την κοιλιά, να κτίσετε μυς και να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι!




8 κλινικά αποδεδειγμένοι τρόποι, για να χάσετε λίπος από την κοιλιά, να κτίσετε μυς και να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι!

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να χάσουν βάρος, είτε αυτό να φαίνεται στην ζυγαριά τους συνολικά 3,5 ή και 20 κιλά, είτε από συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπως η κοιλιά κυρίως οι άνδρες ή από την μέση, τα πόδια , τους γλουτούς ή και τα χέρια, κυρίως οι γυναίκες.

Και οι λόγοι βέβαια που όλοι θέλουν να χάσουν βάρος ή πόντους, είναι για να δείχνουν καλύτεροι, να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και επειδή αυτό συμβάλει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και στην μακροζωία!


Ειδικά το βάρος που συσσωρεύεται στην κοιλιά είναι το χειρότερο από όλα, διότι αυτό σημαίνει ότι μαζεύεται γύρω από τα ζωτικά μας όργανα και επηρεάζει αρνητικά την ομαλή τους λειτουργία, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν όλα τα λάθος πράγματα όταν πρόκειται να χάσουν βάρος με τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνουν έναν αργό μεταβολισμό, χάσιμο μυϊκής μάζας, ρυτίδες και χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

Αποτέλεσμα μετά από πολλές τέτοιες προσπάθειες είναι να ξαναπαίρνουν το βάρος που έχασαν και ακόμα περισσότερο και να δείχνουν ακόμα χειρότερα από πριν ξεκινήσουν την προσπάθεια.

Παρακάτω στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε 8 τρόπους, που είναι κλινικά αποδεδειγμένοι, ώστε να χάσετε το ανεπιθύμητο βάρος, να κτίσετε μυς, να δείχνετε και να αισθάνεστε νεότεροι και να διατηρήσετε την κατάσταση αυτή για μεγάλο διάστημα καθώς θα φτιάξετε έναν πιο γρήγορο μεταβολισμό και πιο καλές «λιποδιαλυτικές» ορμόνες!

Ξεκινάμε λοιπόν:

1.   Μην πίνετε τις θερμίδες σας
Αυτό σημαίνει να μην πίνετε αλκοόλ, αναψυκτικά, smoothies, χυμούς τυποποιημένους, καφέ με οτιδήποτε μέσα (ζάχαρη, υποκατάστατα, γάλα, κρέμες κτλ). Το βασικό πρόβλημα με όλα αυτά είναι ότι περιέχουν ζάχαρη, ΟΛΑ!
Και το πρόβλημα ακόμα και με την φρουκτόζη που απορρέει από τα φρούτα, είναι ότι ο οργανισμός μπορεί να αποθηκεύσει ένα σχετικό ποσοστό, και το υπόλοιπο το κάνει λίπος, ειδικά λίπος στην κοιλιά! Όλη αυτή η ζάχαρη προκαλεί προβλήματα στο σάκχαρο του αίματος και στην ινσουλίνη με αποτέλεσμα να γινόμαστε παχύτεροι και με περισσότερο λίπος στην κοιλιά.
Αυτό βασικά σημαίνει, ότι πρέπει να πίνεται μόνο, κανονικό νερό!

2.   Πρέπει να τρώτε τους σωστούς υδατάνθρακες
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους υδατάνθρακες, αρκεί να τρώτε τους σωστούς!
Οι περισσότεροι υδατάνθρακες που έχουμε συνηθίσει να τρώμε, ανεβάζουν θεαματικά το σάκχαρο στο αίμα, μετατρέπει τις θερμίδες σε λίπος, αντί να χρησιμοποιεί τις θερμίδες αυτές για ενέργεια. 

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί υδατάνθρακες καλοί, οι οποίοι ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, καίνε λίπος και έχουν πολύ ωραία γεύση!
Τέτοιοι είναι: οι γλυκοπατάτες, το ρύζι (κυρίως το λευκό ή μπασμάτι ή αγριόρυζο), αβοκάντο και υδατάνθρακες που προέρχονται από λαχανικά και φρούτα. Το μαύρο ρύζι ή καστανό είναι σαφώς πιο θρεπτικό, αλλά τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι ανεβάζει το σάκχαρο στο αίμα. Μακαρόνια, τηγανιτές πατάτες, γλυκά… θα πρέπει να τα ξεχάσετε για αρκετά μεγάλο διάστημα, προκειμένου να δημιουργήσετε έναν δυνατό οργανισμό και μεταβολισμό.


3.   Φάτε την σωστή πρωτεΐνη
Όλοι χρειάζεται να τρώμε πρωτεΐνη και είναι αναγκαία και ουσιώδης για τον οργανισμό.
Οι πρωτεΐνες αυξάνουν τον μεταβολισμό, χορταίνουν πιο γρήγορα, βελτιώνουν τις ορμόνες μας, καίνε λίπος από την κοιλιά και βοηθούν στην δημιουργία μυών!

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε πολύ από τις λάθος πρωτεΐνες. Πράγμα που τελικά προκαλεί πολλές παθήσεις όπως ακόμα και καρκίνο και καρδιακά νοσήματα.
Οριοθετήστε την λαμβανόμενη ποσότητα πρωτεΐνης ανα γεύμα σε 25 – 30 γρμ. Έτσι διευκολύνει την πέψη και καταπονεί λιγότερο το συκώτι και τα νεφρά. Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης, είναι: αυγά, ψάρι (σολομός), μοσχάρι, Βουβάλι, ξηροί καρποί, όσπρια και φυσικά όλα τα λαχανικά έχουν πολύ υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να φας τεράστιες ποσότητες. Αποφύγετε τα πουλερικά εάν δεν είναι ελευθέρας βοσκής, το χοιρινό κρέας πετάξτε το εντελώς (μόνο προβλήματα δημιουργεί στην υγεία και δεν έχει καμία διατροφική αξία).
Το σωστό μαγείρεμα επίσης της πρωτεΐνης είναι πολύ σημαντικό, αλλά για αυτά τα θέματα θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο.

4.   Φάτε λαχανικά
Το να τρως τακτικά κάθε μέρα λαχανικά, είναι πολύ σημαντικό ειδικά μαζί με την πρωτεΐνη.
Κι αυτό διότι η πρωτεΐνη, σαν τροφή είναι όξινη. Έτσι χρειάζεστε τα λαχανικά και κυρίως ωμά για να κρατείστε την αλκαλικότητα του αίματος ψηλά και για να μειωθούν οι φλεγμονές στον οργανισμό.
Επιπρόσθετα τα λαχανικά περιέχουν πολλές ίνες οι οποίες επιταχύνουν την μείωση βάρους.
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά λαχανικά ή τα προετοιμάζουν λάθος (μαγείρεμα)
Κάντε μια προσπάθεια να φάτε λαχανικά σε όλα σας τα γεύματα ωμά ή στον ατμό.
Λάχανο, καρότα, μπρόκολο, κουνουπίδι, σπαράγγια, όλα τα φυλλώδη πράσινα (μαρούλι, σπανάκι κτλ), είναι εξαιρετικά λαχανικά και πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.

5.   Φάτε υγιεινά λιπαρά
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τα λιπαρά. Νομίζουν ότι τρώγοντας λιπαρά, θα παχύνουν.
Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια καθώς τρώγοντας συγκεκριμένα λιπαρά, αυξάνεις τον μεταβολισμό σου, βελτιώνεις τις ορμόνες σου και καις λίπος από επίμονες περιοχές.
Πρέπει όμως να γίνουν οι σωστές επιλογές στα λιπαρά μας, αλλιώς παχαίνουμε, και δημιουργούνται φλεγμονές στον οργανισμό.  

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι τα φυτικά έλαια, όπως σουσαμέλαιο, καλαμποκέλαιο κτλ κάνουν καλό και δεν παχαίνουν…αλλά σφάλουν διότι αυτά προκαλούν φλεγμονές, ενισχύουν τα καρκινικά κύτταρα και μειώνουν τον μεταβολισμό.
Ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, καρύδια, παρθένο ελαιόλαδο, fish oil κ.α. είναι λιπαρά τα οποία πρέπει καθημερινά να καταναλώνουμε.

6.   Καλύτερος ύπνος
Ένα από τα καλύτερα tips, που μπορώ να σας δώσω για την ολιστική βελτίωση της υγείας, είναι ο ύπνος. Κι αυτό διότι η ποιότητα του ύπνου είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσετε τις ορμόνες σας και τον μεταβολισμό.
Ο ύπνος βελτιώνει τις ορμόνες που μας διατηρούν νέους ενώ μειώνει αυτές που μας φθείρουν.

Επίσης θεραπεύει τον οργανισμό και τον αποτοξινώνει, που είναι απαραίτητο για όσους θέλουν και πρέπει να χάσουν βάρος.
Και βέβαια δεν μιλάω για περισσότερο ύπνο αλλά για καλύτερο!
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κοιμούνται αρκετά και όταν το κάνουν, η ποιότητα είναι φτωχή, που σημαίνει ότι δεν αναγεννάτε ο οργανισμός!
Νωρίς το βράδυ για ύπνο, νωρίς το πρωί ξύπνιοι, αυτό είναι όλο το μυστικό με τον ύπνο. Καθόλου φως, καθόλου φασαρία, όχι αργά το βράδυ φαγητό και όλα θα βελτιωθούν.

7.   Άσκηση
Ο σωστός τρόπος άσκησης, είναι ζωτικής σημασίας για την βελτίωση του μεταβολισμού!
Για να κάψεις το περιττό λίπος και ακόμα πιο σημαντικό για να κτίσεις μυς, διότι θυμήσου: όσο πιο μυϊκός είναι κάποιος, τόσο περισσότερο αυξημένο μεταβολισμό έχει, καθώς και περισσότερες θερμίδες καίει χωρίς να κάνει τίποτα.
Ουσιαστικά ο λόγος για τον οποίο κάποιος όσο γερνάει – μεγαλώνει, αυξάνεται το λίπος του, είναι διότι χάνει μυϊκή μάζα, κάθε χρόνο.

Φυσικά όπως σε όλα, υπάρχουν σωστοί και λάθος τρόποι για να γυμναστεί κάποιος.
Π.χ. το τρέξιμο, από μόνο του δεν αποτελεί καλό τρόπο άσκησης…
Η κατάλληλη άσκηση για να βελτιώσει κάποιος τον μεταβολισμό του είναι η ασκήσεις με οποιαδήποτε μορφή αντίστασης. Βάρη, λάστιχα, ασκήσεις σωματικού βάρους, πάλη, κολύμπι κτλ είναι εξαιρετικές μορφές άσκησης που μας βοηθάει να κάψουμε λίπος και να διατηρήσουμε τον μεταβολισμό μας αυξημένο. Το τρέξιμο εάν συνδυαστεί με κάτι τέτοιο, φυσικά και γίνεται και αυτό ευεργετικό καθώς έχει σαν μορφή άσκησης τα οφέλη της για τον οργανισμό.


8.   Θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες
Γνωρίζετε ότι εάν ο οργανισμός στερείτε βασικές θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες, μέταλλα κ.α. θα λαχταράτε να τρώτε συνέχεια φαγητά παχυντικά και ιδιαίτερα κακούς υδατάνθρακες;;
Ο θυροειδής και ο μεταβολισμός σας θα επιβραδυνθούν όπως επίσης και οι ορμόνες που καίνε λίπος. Για να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα τα λάβετε, καθώς οι περισσότεροι τα αγνοούν, φροντίστε να τρώτε ωμά λαχανικά, φρούτα, και ίσως κάποια συμπληρώματα διατροφής, ώστε να εξασφαλίσετέ την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.
Και φυσικά μέσα στα θρεπτικά απαραίτητα συστατικά, είναι το ΝΕΡΟ! Πίνετε ανάμεσα στα γεύματα και όχι μαζί. Νερό καθαρό φιλτραρισμένο με υψηλό


Απλά διαλέξτε ένα δυσκολεύεστε με όλα αυτά, ένα από σήμερα κι όλας, ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας, την ποιότητα ζωής σας και κάθε μέρα, κάθε βδομάδα προσθέτετε κι άλλο ένα…μέχρι να σας γίνει συνήθεια! Έτσι θα χάσετε βάρος, θα βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας μια για πάντα και θα προλάβετε πολλά προβλήματα υγείας!
Εαν σας άρεσε το άρθρο, μην ξεχάσετε να κάνετε like & share

-       Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος –

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου